Mitä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia?

 

Ratkaisukeskeinen terapiasuuntaus on turvallinen, mielekäs ja toivoa antava. Se sopii sekä yksilöille, pareille että ryhmille. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitymme määrän (vrt. psykoterapia) sijaan laatuun ja ratkaisujen löytämiseen.

Aina ei tarvita vuosia kestävää psykoterapiaa. Lyhytterapian kesto riippuu sinun tilanteesta, tarpeista ja tavoitteista.  Tapaamisten määrää ja tiheyttä voidaan lisätä tai keventää riippuen terapian vaikuttavuudesta. Asetamme sinulle yhdessä tavoitteen, jota kohti lähdemme työskentelemään sekä teemme väliarviointia terapian vaikuttavuudesta matkan varrella. Mitään varsinaista ”kattoa” tapaamiskertojen määrälle ei ole, vaan tärkeämpää on sinun kokemus siitä, että edistyt ja tapaamiset aidosti auttavat ja helpottavat oloasi. Minulle on tärkeää auttaa sinua eteenpäin, sillä olet varmasti jumittanut jo tarpeeksi!

Työskentelyni on hiotunut matkan varrella hyvin intuitiiviseksi. Keskustelun lomassa saatamme tehdä konkreettisia NLP:hen perustuvia harjoituksia, hypnooseja tai tietoisuustaitomenetelmiä. Menetelmiäkin tärkeämmäksi koen silti luoda kanssasi turvallisen, avoimen ja kiireettömän kohtaamisen. Kehitän parhaillaan ”uuden ajan terapiaa”, jossa yhdistän lyhytterapiaa ja intuitiivista energiahoitoa. 

 

Riittääkö jo jatkuva self-helppi?

Olet ehkä yrittänyt löytää selityksiä, uskomuksia ja lisätä itsetuntemusta kirjojen, artikkeleiden, podcastien ym avulla mutta yhä vain työstettävää riittää? Henkinen herääminen on hieno asia! Sisäisessä siivoustyössä tulee kuitenkin monta kuoppaa vastaan, jolloin pelkkä itsensä kehittäminen ei riitä. Tarvitset jotain ”kättä pidempää” ja siinä kohtaan minä voin sinua auttaa, jotta pääset sisäisistä jumituksista eteenpäin kohti tasapainoa ja vapautta. 

Tapaamiset tapahtuvat Zoomilla ja niiden kesto on yleensä 60-90 minuuttia (ensitapaaminen aina 90min, jatkossa kesto valintasi mukaan). Pariterapian kesto on aina 90 minuuttia.  

Haluatko jutella tilanteestasi kanssani? Varaa ensin maksuton 30 minuutin Alkukartoitus-puhelu Varaa aika-sivulta.

 
Lisätietoja myös sähköpostitse susanna@oivallustenolohuone.fi
 
Ps. Tarvittaessa ohjaan sinut aina toisen avun piiriin (lääkäri, psykoterapeutti tms.) ja hoidon tarpeen arvioinnissa hyödynnän myös sairaanhoitajan osaamistani.