Mitä on ratkaisukeskeinen ammattijärjestäminen?

Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäminen on testattu ja toimiva tapa löytää pysyvä järjestys kotiin. 

Näkemykseni mukaan koti heijastelee meidän sisäistä maailmaamme. Olet ehkä itsekin huomannut, että sotkuinen ja uupunut mieli heijastuu suoraan arkeesi ja vaikuttaa kykyysi ylläpitää siisteyttä ja järjestystä. Olen yhdistänyt Ratkaisukeskeiseen Ammattijärjestämiseen menetelmiä lyhytterapiasta, jotta pysyvän järjestyksen saaminen kotiin on helpompaa. Tällä tavoin minun on mahdollista auttaa sinua pysyvään elämäntapamuutokseen ja arjen saamiseksi hallintaan. 

Kodin järjestäminen on samalla oman sisäisen maailman järjestämistä. Kun siihen yhdistetään terapeuttiset menetelmät, tämä näkyy takuuvarmasti positiivisesti myös muilla elämänalueilla. Palvelu sopii erityisen hyvin perheille, mutta myös sinulle, joka koet ongelmaksesi liiallisen shoppailun, keräilyn, tunnet tarvitsevasi uusia elämänhallintakeinoja tai haluat käydä läpi kuolinpesän tavaroita ja tarvitset siihen tukea. 

Palvelu alkaa maksuttomasta Alkukartoitus-puhelusta, jossa käyn läpi metodin ja kysyn sinun haasteistasi sekä varataan aika ensimmäiselle kotikäynnille. Kotikäyntien määrä riippuu sinun tavoitteistasi. Yleensä riittää noin 3-6 käyntiä, tarvittaessa enemmän.

Ensikäynnin kesto on minimissään 4 tuntia ja jatkokäyntien minimi 2 tuntia. Tarkoituksena on ohjata sinulle metodin avulla toimivat systeemit sinun arkeen ja kotiin, jotta voit ylläpitää järjestystä itse. Kodin järjestämisurakan aikana harjoittelemme ilon ja kiitollisuuden tunteiden kokemista. 

Huom! Voit vähentää tämän palvelun kulut verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.

Kyseessä ei siis ole täysin perinteinen ammattijärjestäminen, jossa joku toinen henkilö siivoaa, raivaa ja järjestää kotisi. Toki autan sinua esimerkiksi vaatteiden viikkaamisessa ja tavaroiden kantamisessa, mutta päätökset tavaroiden karsimisesta ja säilyttämisestä ovat sinun vastuullasi. Autan sinua oppimaan luopumisen taidon, mutta sinun tehtäväsi on lopulta uskaltaa päästää irti. Tarvittaessa tuen sinua ja esitän sinulle ratkaisukeskeisiä kysymyksiä sekä ohjaan tunnetaidoissa. Kannettu vesi ei pysy kaivossa, minkä vuoksi en usko, että toisen puolesta tekeminen auttaa pysyvään elämäntapamuutokseen – eihän personal trainerikaan liiku puolestasi.

Turhien ja iloa tuottamattomien tavaroiden karsiminen todella tuo enemmän selkeyttä sekä kotiin, mieleen, että koko elämään. Metodini syvempänä ajatuksena on, että kun ihminen on karsinut turhat tavarat ja järjestänyt ne tavarat, jotka haluaa säilyttää, hän vapautuu turhasta taakasta ja tulee onnellisemmaksi. Tämä metodi auttaa sinua ymmärtämään omia arvojasi ja sitä, mikä on sinulle oikeasti tärkeää. Lisäksi metodin avulla voit opetella lisäämään iloa ja kiitollisuutta elämääsi. Karsittujen tavaroiden poisvieminen on myös sinun vastuulla, joskin kannustan hankkiutumaan niistä eroon niin pian kuin mahdollista. Tämä siksi, että voit oivaltaa vastuusi aikanaan hankkimistasi tavaroista ja luopua kiitollisuudella. Parhaimmillaan tämän seurauksena teet tulevaisuuden ostopäätökset vastuullisemmin ja harkitummin. 

Parhaimmillaan prosessin seurauksena muutat vähitellen kulutustottumuksiasi ja ostokäyttäytymistäsi, joten metodin sisäistäminen on eräänlainen “vastaisku” nykyiselle kertakäyttökulttuurillle ja kulutusjuhlille. Koko kodin järjestämisurakka on totta puhuen melkoinen maratonsuoritus, eikä sitä kerran toteutettuaan tarvitse tehdä välttämättä enää koskaan uudestaan. Tämä tieto itsessään motivoi sinua pysyvään muutokseen. 

 

 

Oletko motivoitunut järjestämään itse kotisi, mutta sinulta puuttuu vain toimivat menetelmät ja suunnitelma? Silloin järjestämisen etäapu on sinulle! Etäapu tapahtuu zoomin kautta, jolloin annan sinulle vinkit kuinka pääset tehokkaasti alkuun. Lisäksi tehdään selkeä suunnitelma ja askeleet, jotta sinun on helpompi edetä järjestämisessä. Varaa etäapua varten ensin maksuton Alkukartoitus-puhelu, niin jutellaan lisää.