Uusi vuosi ja uudet lupaukset? Kesäkunto, kevätkunto, syyskunto.. pikadieettiä ja laihdutuskikkaa… Aika monen ajatus käy vuoden vaihtuessa omissa elämäntavoissa ja niiden muuttamisessa. Monella on muutostoiveita liittyen omaan itseen, kehoon, painoon ja elintapoihin. Minullakin on ollut.. lukuisia kertoja elämässä olen aloittanut kuntokuureja, karkkilakkoja, muutaman laihdutusdieetin jne. Kaikki ne ovat kestäneet korkeintaan 2 kuukautta, yleensä vähemmänkin, kunnes motivaatio on lopahtanut ja olen ”repsahtanut” takaisin vanhoihin tapoihin.

 

Alkuvuodesta 2020 olin itseni kanssa selkä seinää vasten: ajatuskehä omasta kehosta oli tullut sietokykyni ylärajoille, halusin epätoivosesti muuttua! Olin tuolloin juuri synnyttänyt kolmannen lapsen ja kärsin erilaisista terveyshaasteista. Menin ajatuksissani jopa niin pitkälle, että olin valmis peittämään kaikki peilit kotona syystä, etten kestänyt sitä negatiivista ajatuskehää ja psyykkistä kipua, jota peiliin katsominen aiheutti. Ymmärsin siinä hetkessä, että kehopositiivisuus oli liian kaukaa haettua.. halusin löytää neutraalimman sanan. Silloin päähäni tupsahti sana ”KEHORAUHA”. Täydellinen oivalluksen hetki!! Saan kylmiä väreitä jopa tätä kirjoittaessani.

Lähdin hiljalleen soveltamaan kehorauha-filosofiaa arkeeni ja ajatuksiini. Jokainen kerta, kun meinasin ajatuksissani soimata kehoani tai itseäni, muistutin itseäni kehorauhasta: ”muista Susanna Kehorauha!”. Tällä tavoin sain katkaistua negatiivisten ajatusten kehän ja suuntasin huomioni kohti hyväksyntää. Malli todellakin toimi! Puolessa vuodessa ajatukseni itsestäni muuttuivat täysin ja ankara ääni pääni sisällä hiljeni. Löysin lempeyden itseäni kohtaan, joka on vahvistunut matkan varrella koko ajan. Vähitellen kehorauha on muuttunut jo kehorakkaudeksi. Täydellistä hyväksyntää en hae, mutta ystävällistä suhdetta ylläpidän itseni kanssa päivittäin.

 

Miksi kerron tämän sinulle? Koska tämä tarina on oleellinen osa kehorauha-valmennuksen ja -workshopien syntymisessä. Oma kipuni ja siitä parantuminen saivat minut näkemään, kuinka moni muu kärsii vastaavanlaisesta haasteesta: olemme niin syvästi oppineet uskomaan laihdutuskulttuurin tuomaan harhaan: kehossasi on jokin vika ja ihmisarvosi on kytköksissä painoosi/vaa’an lukemaan tai et kelpaa sellaisena kuin olet. Huh huh… sattuu jo kirjoittaa noita!! Kyseessä ovat haitalliset uskomukset, joita on täysin mahdollista muuttaa. Uskomukset ovat juurisyy niille ajatusrakenteille ja ajatuksille, joita mielessäsi pyörittelet. Jos haluat muuttaa ajatuksiasi, sinun on sukellettava ensin uskomusten maailmaan, alitajuntaan, ajatusten alkulähteille. Ajatukset synnyttävät tunteet ja tunteet yleensä johtavat toimintaan/reaktioon. Mikäli sinulla on negatiivisia ajatuksia kehostasi, ne tuottavat tietyn kemiallisen vasteen kehossasi. Miten voisit silloin tuntea itsevarmuutta ja -luottamusta, jos samaan aikaan sisäinen puheesi on ankaruutta ja sääntöjä pullollaan? Käytännössä mahdotonta. Salaisuus piilee siis uskomusten ja sisäisten mielikuvien sekä tunteiden muuttamisessa ja muokkaamisessa. Hyviä uutisia: aivosi ovat neuroplastiset eli pystyt todellakin luomaan uudenlaisen suhteen itseesi.

 

Minkälainen suhde sinulla on kehoosi? Entä ruokaan tai liikuntaan? Miten näet itsesi peilistä? Minkälaista on sisäinen puheesi? Oletko sinut seksuaalisuutesi ja kehollisuutesi kanssa? Onko sinun haastavaa tuntea myötätuntoa ja hyväksyntää itseäsi kohtaan (=itsemyötätunto)? Kätkeekö kehosi solumuistiinsa käsittelemättömiä traumoja? Minkälaisia kauneusihanteita olet omaksunut tai kenties jo vapauttanut tai hylännyt? Näitä kysymyksiä pohdimme kehorauha-valmennuksessa. Näihin ja moniin muihin teemoihin haluan perehtyä kanssasi syvemmin. Vaikka olisit jo aloittanut elämäntapamuutoksen parissa, on sinun silti hyvä päivittää kehonkuvasi, ajatuksesi ja tunteesi omaan itseen. Valmennus ei sulje pois hyviä muutoksia, vaan vahvistaa niitä. Haluatko tietää aiheesta lisää? Voit varata maksuttoman puhelinajan ajanvaraus-sivustolta, niin jutellaan lisää sinun haasteistasi.

 

Ei ole mitään syytä enää tuntea oloasi epämukavaksi omissa nahoissasi. ”Vika” tai vääristymä ei ole koskaan ollut kehossasi, vaan siinä tavassa, jolla itseäsi katsot ja mitä tunnet kehostasi. Valmennuksessa muokkaamme mielensisäistä kuvaa (kehonkuvaa) sekä tunnetason (emotionaalista) kokemusta itsestäsi. Ei ole mitään järkeä olla jatkuvassa sisäisessä sotatilassa itsensä kanssa ja tuhlata kallisarvoista elämänenergiaa häpeään. Kehosi on paras ystäväsi. Vapaudu olemaan juuri niin ihana kuin todellisuudessa olet. Itseluottamuksesi ja itsetuntosi kasvaa, sekä elämänlaatusi lisääntyy turhien rajoitteiden poistuessa.

 

Olet vapaa, olet aina ollut vapaa. Todellisuudessa rajoitteet ja esteet ovat vain mielessäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *