Ajattelin kertoa sinulle siitä, miten minusta tuli lyhytterapeutti ja energiahoitaja sekä siitä, miten työskentelen ihmisten auttajana. 

 

Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi joulukuussa 2019 Lyhytterapiainstituutista. Pohjalla minulla on sairaanhoitajan sekä lähihoitajan tutkinnot. Valmistuin sairaanhoitajaksi 2015, jonka jälkeen olin töissä vanhusten palvelutalossa, palliatiivisella osastolla (saattohoito) sekä yksityisellä lääkäriasemalla. Hoitoalan mureneva tila ja työn fyysinen rankkuus alkoi nakertamaan omaa hyvinvointiani, joten aloin etsimään vaihtoehtoja. Lisäksi tartuntatautilain päivitys soti arvojani vastaan: halusin säilyttää itsemääräämisoikeuteni. 

Törmäsin netissä lyhytterapiaopintoihin ja pääsin aloittamaan opinnot syksyllä 2018. Innostuin valtavasti ratkaisukeskeisestä ajattelusta ja työskentelytavoista. Opinnot muuttivat omaakin ajattelua ja uskomuksia pois ongelmakeskeisyydestä. Opintojen puolivälissä huomasin olevani raskaana ja ehdin juuri valmistua ennen kolmannen lapsen syntymää. Täydellinen ajoitus ettenkö sanoisi! 

Jo opintojen aikana aloin suunnitella omaa yritystoimintaa, jota kypsyttelin läpi äitiysloman. Vihdoin syksyllä 2020 äitiysloman lopulla, perustin Oivallusten Olohuoneen

 

Yrittäjyyden alku oli hankalaa, sillä minulla ei ollut yhtään asiakaskuntaa, vaan aloitin käytännössä täysin nollasta. Vallitseva koronatilanne sekä hoitoalan ahdinko eivät kuitenkaan houkuttaneet takaisin hoitotyöhön, joten päätin tehdä kaikkeni, että onnistun yrittäjyydessä. Nyt vuotta myöhemmin, kun katson taaksepäin, en voi kuin hämmästellä kuinka hurjan matkan olen tullut. Ensimmäiseen vuoteen yrittäjänä on mahtunut monen monta sisäistä ja ulkoista haastetta. Pahin oli kuitenkin oman isäni äkkikuolema toukokuussa, joka pysäytti maailmani hetkeksi aivan täysin. Mennyt kesä 2021 meni melkoisessa sumussa ja toisaalta olin kiitollinen, ettei asiakaskunta ollut vielä kovin laaja: kalenterini oli sopivan väljä, jotta minulla jäi aikaa ja tilaa surutyöhön sekä asioiden hoitamiseen. 

 

Kokemus oli silti hyvin arvokas, kuten kaikki kokemukset elämässä. Surussa ei ole mitään pelättävää, sen syvyyteen voi ainoastaan sukeltaa ja nousta hiljalleen pintaan. Uskon, että kokemus on tuonut minulle rutkasti syvyyttä työhöni. Todellinen itsemyötätunnon korkeakoulu! Ymmärrän hyvin syvällisesti, mitkä asiat ovat elämässäni tärkeitä ja mihin kohdistaa huomio silloin, kun kriisi kohtaa. Ja sehän kohtaa joskus jokaisen. Kukaan meistä ei ole immuuni haasteille. Jokainen tarvitsee joskus psyykkistä apua ja tukea. Sellaista teräsihmistä en ole vielä tavannut, joka ei joskus murtuisi. On vain inhimillistä mennä hetkellisesti rikki ja palasiksi. Kriiseissä on kuitenkin muutoksen siemen.. jotain uutta voi syntyä sisällä. Valo pääsee sisään. Elämä saattaa saada täysin uuden suunnan ja merkityksen. Itsellä se oli sukeltaminen omaan todelliseen voimaan ja sydämen työhön. Aloin tuoda rohkeammin esille myös vaihtoehtoisia hoitoja, omassa tapauksessa intuitiivisia energiahoitoja. Hiljalleen oma polku alkoi avautumaan. Uskalsin irroittautua pelosta ”mitä muut ajattelevat”.

 

Olen kulkenut pitkän tien omalla henkisen kasvun polulla. Sain jonkinlaisen “heräämisen” kokemuksen kesällä 2011, jolloin tulin laajemmin tietoiseksi omasta henkisestä ulottuvuudesta sekä henkimaailmasta. Löysin itselleni oman luottoparantajan, intuitiivisen energiahoitajan, joka on ollut apunani ja mentorina aina näihin päiviin asti. Henkinen polku on tuonut syvälliset selitykset omalle pahalle ololle ja sen avulla olen päässyt irti monista ydinpeloista. Tästä ymmärryksestä käsin olen halunnut lähteä auttajapolulle. Tiedän, miten tärkeää on tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi omana itsenään, kaikkine kipuineen, haavoineen ja uskomuksineen. Eheytyä syvältä sielusta asti ja löytää luottamus omaan itseen ja intuitioon. OIVALTAA!!! Siinä vasta mittaamattoman arvokas sisäinen aarre! Sen arteen pariin autan asiakkaitani, askel kerrallaan. Kohti oivalluksia!

 

Ihmisenä kasvun matka on toisinaan tuskallisen hidasta ja niin kuuluukin olla. “Kiiruhda hitaasti” sanoi joku viisas. Vaikka oletkin henkiolento kehossa, on silti muistettava kunnioittaa herkkää ihmisyyttä. Henkinen polku on poisoppimista vanhoista uskomuksista ja alitajunnan möröistä. Tärkeintä on aina pitää rakkaus mukana ja kasvattaa sitä. Kaikki muu seuraa perässä. Rakkaus ja hyväksyntä omaa itseä kohtaan vie sinua kohti omaa voimaasi. Siihen minun työskentely tähtää sekä lyhytterapiassa, ammattijärjestämisessä että energiahoidoissa: jotta tuntisit itsesi, kykysi, taitosi, vahvuutesi ja arvosi paremmin! 

 

Miten työskentelen?

Käytän ihan perinteisiä ratkaisukeskeisiä menetelmiä, mutta hyödynnän vahvasti myös omaa intuitiota asiakkaan hyväksi: annan tarvittaessa erilaisia ratkaisuehdotuksia ja näkökulmia. Hyödynnän tietoisuustaitoja erilaisten meditatiivisten sekä hengitysharjoitusten avulla: autan sinua pysähtymään itsesi äärelle! Myös tunnetaidot ovat keskiössä eli niiden kätketyistä tunteista tietoiseksi tuleminen ja niiden kohtaaminen. Energiahoidoissa taas liikutaan täysin intuitiivisessa maailmassa, syvältä puhdistuen ja eheytyen. Työskentelytapani on muovautunut vähitellen matkan varrella. Yhdistän kaikkea sitä tieto-taitoa, jota olen matkan varrella kerryttänyt. Menetelmiäkin tärkeämpää on silti luoda kiireetön ja aito kohtaaminen asiakkaan kanssa, aina! Tavoitteeni on olla suomen suosituin ja paras terapeutti ja energiahoitaja. Ei siksi että egoni saisi feimiä ja feissiä, vaan koska SANOMA, visio ja missio. Haluan auttaa mahdollisimman monia voimaan paremmin ja parantamaan omaa elämänlaatua. Sillä tavoin maailma muuttuu: sisältä ulos, jokaisen ihmisen sisäisestä matkasta kohti omaa voimaa. 

 

Koen olevani etuoikeutettu, että saan tehdä tätä työtä ja nähdä aivan huikeaa inhimillistä ja henkistä kasvua asiakkaiden elämässä. En oikeastaan keksi mitään niin palkitsevaa kuin syvälliset ja oivalluttavat keskustelut ja kohtaamiset. Ne väreilevät sielussa asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *